Törölközőszárító radiátor bekötése – mire figyeljünk a választásnál?

A törölközőszárító radiátor bekötése a fürdőszobába rendkívüli módon képes növelni a komfortérzetet. De miért érdemes ilyet választani? Egyáltalán melyek azok a típusok, amik a rendelkezésünkre állnak? Mert bár hasonlónak tűnhetnek, többféle változat létezik, amik más és más előnyökkel rendelkeznek az adott környezetben.

A szakember dolga a törölköző radiátor bekötése

Mert, mint mindent ezt is könnyen el lehet rontani, hogyha nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy miként lehetséges a törölközőszárító radiátor bekötése. Hogyha rossz oldalra kötjük a vezetékeket, akkor a várt hatás biztosan elmarad. Nem csak a törölközőnk nem fog megszáradni, de az egész fürdőben hideg lesz. A lecsapódott pára nem fog egyhamar felszáradni, átnedvesednek a falak, ami rövidesen a penész kialakulásához vezethet.

 

Egy rutinos szakember gyorsan és egyszerűen megbirkózik a törölközőszárító radiátor bekötésével. Jó tudni, hogy nem csak meleg vizes törölköző szárítókat lehet beszerezni, hanem a boltok kínálatában megtalálhatóak az elektromos modellek is. Olykor sokkal előnyösebb egy ilyen modell beszerelése, például abban az esetben, ha alacsony nyomáson kering a víz a fűtési rendszerben.

Mitől különleges a kombinált törölköző szárító radiátor?

A kombinált modellek azért aratnak lehengerlő sikert a fogyasztók körében, mivel hibrid technológiával rendelkeznek. Elvégre nem csak a fűtési szezon ideje alatt lehet szükség ezekre az eszközökre. Sokkal hamarabb megszáradnak a nedves, nyirkos törölközők, hálóingek, hogyha az átmeneti időszakokban üzembe helyezzük a kombinált törölköző szárító radiátort. Szerencsére a modern technológiának köszönhetően ezeknek a fogyasztása kimondottan alacsonyra lett visszaszorítva, ami energiatakarékos használatot jelent az év bármely szakaszában.

Amennyiben még tovább evezünk a törölközőszárító radiátor bekötése kapcsán a technológia tengerében, akkor olyan csodákkal is találkozhatunk, mint az infra változat. Ez egészen egyedülálló módon alakítja át az elektromosságot hőenergiává. Egyaránt használható önálló vagy kiegészítő fűtőegységként. Sőt, a legújabb modellekben hőkorlátozó került beépítésre, ami miatt nem kell a beállításával vacakolnunk.

Keskeny törölközőszárító radiátor a helytakarékos megoldás

Mert nincs mindenkinek szobaméretű fürdője, emellett pedig a nagyobb helyiségekben is kimondottan stílusos megoldást jelent egy keskeny törölközőszárító radiátor bekötése. Manapság már többféle dizájn áll a rendelkezésünkre, amikkel remek hatás érhető el a dizájn szempontjából. Tehát nem csak hasznos, de dekoratív funkció betöltésére is képes egy ízlésesen kiválasztott változat. Egy fekete vagy egy íves modell ékes dísze lehet a fürdőnek, mivel remek dizájnelemnek számít. Ha pedig nem szeretnénk, hogy szem előtt legyen és a csővezetékek engedik, akkor elrejthető az ajtó mögé is. Felújítás vagy újépítésű épület esetében egyaránt egyszerűen kivitelezhető a törölközőszárító radiátor bekötése.

Törölközőszárító radiátor bekötése többféle módon

Az elektromos modellek bekötése akkor a legegyszerűbb, hogyha konnektoros változatot használunk. Csak be kell dugni a fali csatlakozóba és azonnal használható. Ezekről a típusokról nem árt tudni, hogy kivehető fűtőbetéttel rendelkeznek, ezért patronos törölközőszárító radiátorokként is szokták ezeket emlegetni. A fűtőbetét kivételével ugyanúgy beköthetőek a vizes rendszerbe, mint a hagyományos radiátorok.

Ne kövessük el azt a hibát, hogy vizet töltünk az elektromos radiátorba, mert ezek egy speciális fűtőfolyadékkal működnek, ami melegítés hatására keringésbe kezd, a hőmérséklet különbség miatt. Hogyha víz kerül a rendszerbe, az jelentősen rontja az ilyen típusú fűtőtestek hatásfokát, illetve rozsdásodást is okozhat.

A törölközőszárító radiátor bekötése előtt fontos kiválasztani a megfelelő teljesítménnyel rendelkező modellt. Hogy mekkora teljesítményre van szükség, azt általában a körülmények határozzák meg. Többek között a fürdőszoba mérete, illetve az, hogy hány fal érintkezik a kültérrel. Ezek alapján kiválasztható az ideális teljesítmény, ami stílusos módon varázsol kellemes meleget a fürdőbe.