Szeretjük a meleget a fürdőszobában

A kényelem a mindennapok meghatározó eleme, amire a fürdőszoba fűtés esetében mindenképpen megéri kiemelt figyelmet fordítani. A lakásnak egy olyan helyiségéről van szó, ami elég gyakran használatba kerül. A pontos méretek a szükséges teljesítmény tekintetében komoly jelentőséggel bírnak. Az sem mindegy, hogy milyen megoldás során lesz kialakítva a végleges fűtési metódus. Nézzünk meg néhány lehetőséget, amelyekkel könnyedén elindulhat és személyre szabhatja az otthonának ezen részét!

Miért fontos a fürdőszoba fűtés?

Legyen szó készülődésről, gyors fogmosásról, tusolásról, fürdésről, netán csak a frizura beállításáról, a fürdő az a helyiség, ahol ezek a dolgok megtörténnek. A nyári időszakban a fürdőszoba fűtés nem kerül szóba, de a téli hónapokban érdemes erre odafigyelni. Sok metódus között lehet válogatni, amilyen például a fali fűtőventilátor alkalmazása. Mielőtt kitérünk ennek a részleteire, tekintsük meg, hogy miért kell optimális klíma uralkodjon a fürdőben!

Abból adódóan, hogy itt leggyakrabban a tisztálkodás végett fordul meg, ami kádban való fürdés vagy tusolás formájában végezhető el, egyértelműen vizes környezetben, így fontos, hogy kellemes meleg legyen, a megbetegedések elkerülése érdekében. A gyengébb immunrendszerrel rendelkező személyek különösen érzékenyek a környezeti feltételekre, így a fürdőszoba fűtés ennek szemszögéből kerüljön górcső alá! Bár többnyire mindenki csak rövid ideig tartózkodik a helyiségben, mégis a legtöbb esetben ennyi is elég egy megfázás kihalkulásához. Vegye ennek elejét a megfelelő termékek alkalmazásával!

 

Fűtési megoldások a fürdőszobában

A fürdőszoba fűtés kivitelezhető központi rendszerekről, amilyenek általában a radiátorok. Ebben az esetben egyetlen zónaként működik ez a hálózat a lakás többi helyiségében található elemekkel közösen és ugyanazt az értéket tartja, mint máshol. A szigetszerű üzemek teljesen igényre szabhatóak és az otthona többi helyiségétől függetlenül működnek. Egy új fürdő kiépítése esetén a padlófűtésben mindenképpen megéri gondolkodni, hiszen a lentről felfelé áramló meleg levegő optimális elosztást nyújt. A csempeburkolat ilyen esetben nagyon kellemes meleg érzetet nyújt, így a mezítláb való járkálás nem fog felfázást eredményezni.

Természetesen akkor is vannak hatékony lehetőségek, ha a fürdőszoba fűtés utólagos kiépítésére, modernizálására törekszik. Ez esetben egy fali fűtőventilátor kifejezetten erőteljes és gyors hőmérséklet növekedést tud nyújtani.

Választható továbbá:

  • elektromos törölköző szárító radiátor
  • norvég- és infra fűtópanelek
  • fűtőszőnyeg

Milyen az ideális hőmérséklet a fürdőszobában?

Minden esetben a személyes igények kielégítésére kell törekedni a fürdőszoba fűtés során. Gyakran nem célszerű egész nap az állandó 20-25 fok közötti értéket fenntartania, főleg akkor, ha csak ritkán van otthon. Napközben bőven elég lehet a szomszédos helyiségekből átszivárgó hőmennyiség. Természetesen, ha mindig tartózkodik valaki odahaza és így gyakran kerül meglátogatásra a fürdő, úgy már más a helyzet. A fentebb említett termékek alkalmazása ilyen esetekben tökéletesen ideálisnak minősülnek. A fali fűtőventilátor akkor érdemel figyelmet, ha hirtelen van szükség nagyobb légtömeg gyors felmelegítésére. Az erőteljes szerkezet távirányítóval működtethető és pillanatokon belül érezteti a hatását. A fürdőszoba fűtés egyik kiemelt és hatékony eleme a fűtőventilátor, amennyiben elegendő hely áll rendelkezésre. A bejárati ajtó fölé elhelyezve, optimálisan el tudja látni a funkcióját.