Milyen egy ideális fűtésrendszer?

Napjainkban csak úgy lehet családi házat építeni, hogy kétféle fűtésről gondoskodnak a lakók. Ezeket pontosan meg kell terveztetni. Kell lennie egy fő és egy kiegészítő rendszernek is. A fűtésrendszer, ha csak a tavaszi és az őszi időszakra gondol, akkor lehet akár gáz vagy elektromos változat is. Az, hogy melyik hatékonyabb, illetve melyikkel takaríthat meg nagyobb összeget most részletezni fogjuk. Egyrészt vegyük sorra a különféle lehetőségeket. Népszerűnek számítanak a környezetkímélő modellek, amelyek utólag is beszerelhetőek. Továbbá sokan választják a padló-, a fal- és a mennyezetfűtéseket. Ezeket leginkább főfűtésnek lehet használni.

Innovatív fűtésrendszerek

Az infrapanelek, amelyek egyre jobban begyűrűznek a köztudatba, könnyedén beszerelhetőek, ráadásul igazán különlegesnek számítanak. Egyáltalán nem a körülöttük lévő közeget fűtik, hanem a testre gyakorolnak hatást. Az ember úgy érzi, mint hogyha egyre melegebb lenne a helyiségben. Azonban a nagy áramigényük miatt, célszerű napelemet is beszerelni kiegészítésként. A gáz esetében el kell gondolkodni a megfelelő védelemről.

Biztonságos fűtési rendszerek

fűtésrendszer

 

Manapság igen gyakran lehet hallani szén-monoxid mérgezésről, amelyet a kéménybe visszaáramló gáz szokott okozni. Viszont bizonyos óvintézkedésekkel elkerülhetőek a halálesetek. A gázrendszer kiépítése, főleg, hogy radiátoros, akkor igen drága lehet. Ezen felül a nagy hidegekben nem is olyan hatékony. Akik modernizálni szeretnék az otthonunkat, mindenképpen válasszanak energiatudatos berendezéseket. Esetleg kombinálják ezeket más eszközökkel is. A fűtésrendszer akkor nevezhető ideálisnak, hogyha eleget tesz az igényeknek és egyáltalán nem növeli meg a havi fogyasztást.

A split kíma előnyei

Kiegészítésnek tökéletes választásnak nevezhető még a split-klíma. A speciális eszköz arról ismert, hogy télen fűt, nyáron pedig hűt. Ha a gázt szeretné teljes mértékben kizárni az otthonából, akkor a légkondicionáló megfelelőnek tűnhet. Ám ebből a fajtából is célszerű a kevés áramot felhasználó, energiatakarékos modellt megvásárolni. A nagyobb belterületű családi házaknál több darabra lehet belőle szükség. Így ismét felvetődik a napelem használata. Mindennek meg vannak a maga előnyei és hátrányai. Önnek kell tudnia, hogy melyeket tartja előnyösebbnek az elvárásaihoz mérten.