A padlófűtés előnyei és hátrányai

A folyamatosan fejlődő technológia az életünk minden területére kihat. Nem képeznek kivételt e szabály alól a modern fűtési rendszerek sem. A napjaink egyik legnépszerűbb módszere, a padlófűtés, egyre több lelkes rajongót számlál a követői között, természetesen nem minden ok nélkül. A padlófűtés röviden azt a megoldást takarja, amikor az aktuális szoba betonaljzatába csöveket vezetünk, amelyekben melegvizet keringetünk abból a célból, hogy a szóban forgó szoba hőmérséklete emelkedjen- magyarán, hogy meleg legyen odabenn.

Ez az alacsony hőmérséklettel operáló rendszer az utóbbi évtizedekben elképesztő popularitásra tett szert Európa-szerte. Igaz, ami igaz, a padlófűtés a párját ritkítja, már ami a lakók komfortérzetének az előidézését illeti, emellett pedig roppant energiabarát is, ami különösen jól jön a téli hideg napokon. A padlófűtésnek egyébként a hőelosztása is jobb, mint a hagyományos társainak.

Fontoljuk meg a padlófűtés lehetőségétpadlófűtés

A szakemberek azt javasolják, ha építkezésbe kezdünk, mindenképpen érdemes bizalmat szavazni a fűtési rendszerek e megoldásának, de abban az esetben is ajánlatos elgondolkodni a padlófűtés bevezetésén, ha az otthonunk modernizációján törjük a fejünket. Persze maga a bevezetés kissé költséges, de a beinvesztált pénz hamar megtérül a már említett energiatakarékos működés miatt.

 

A tévhit, miszerint a padlófűtés allergiát okoz, nemes egyszerűséggel, nem igaz. Sőt, a por cirkuláltatása inkább a radiátorok sajátja, mintsem a padlóban elrejtett csövek negatív hatása volna. Sokan tévesen azt hiszik, ha a padlófűtés elromlik, az egész szoba padlóját fel kell szedetni. Érdemes azt észben tartani, hogy a modern fűtési rendszerek ezen vívmánya csak abban az esetben hibásodhat meg, ha nem szabályozzuk azt be az elején.padlófűtés

Ez a lehetséges probléma azonban megelőzhető, ha profi szakembert bízunk meg a munkával.

Nyilván azért nem minden fenékig tejfel, így a padlófűtésnek is megvan a maga hátránya, ami a lassú felfűtési időben konkretizálódik – de ez korántsem olyan indok, ami miatt ne lenne érdemes komolyan elgondolkodni az innováció megvalósításán, főként, ha komfortosabbá szeretnénk tenni a családi fészket.